r
Nosalty Logó

Isler Csonkáéknál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isler Csonkáéknál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 11200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 2803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    567.3 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8622 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    1639 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1150 mg
  • Foszfor
    4141 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1436 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    626 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 11200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 439 kcal

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a zsírt, a tojássárgákat és a tejfölt hozzáadjuk, majd jól összegyúrjuk, és pihentetjük fél órát. Közben a sütőt előmelegítjük.
  2. Ezután kinyújtjuk kb 6-7 mm vastagra, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk még a tepsibe hűlni, mert akkor még nagyon törik.
  3. Mikor kihűlt, baracklekvárral vagy más savanykásabb lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk egy másikkal.
  4. Az étcsokit a margarinnal összeolvasztjuk, majd ezután belemártogatjuk a már kész islereket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9345
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Ajánlom minden alkalomra, nagyon finom és egyszerű is :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám receptjei között találtam, és nagyon megtetszett, így elkészítettem. És nem csalódtam benne :).

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!