r
Nosalty Logó

Igazi főzött vaníliapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Igazi főzött vaníliapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 244 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarúd kikapart magját, magát a rudat is, a cukor felével, csipet sóval a tejbe rakjuk, és közepes lángon felmelegítjük.
  2. Közben összekeverjük a maradék cukrot a keményítővel, és krémesre keverjük a tojássárgájával együtt.
  3. Közben a felmelegített tejből kiveszünk 1 merőkanállal, és a kikevert sárgájához keverjük, így nem lesz csomós, majd ezt visszaöntjük a lábasba.
  4. Folyamatosan keverjük alacsony lángon, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, a vaníliarudat kihalásszuk belőle. A pudingos poharakat előkészítjük, és a kész pudingot beleadagoljuk.
  5. Ha kihűlt, eperrel, kiwivel, mandarinnal díszítsük, pirított magokkal is megszórhatjuk, de ha nincs, kinek, mije van otthon.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 11973
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi főzött vaníliapuding
Nihonka 340 recept

Gyakran kimarad a tojássárgája, így ezt felhasználva készítettem ezt a finom, főzött vaníliapudingot. Valódi vaníliával, kihűlés után is igazi, krémes állagú. Tetszés szerinti gyümölccsel díszíthetjük vagy akár kompóttal is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek