r
Nosalty Logó

Hagymás-tejfölös szaftos sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Hagymás-tejfölös szaftos sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3035 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    379 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 759 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9014.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2568 mg
  • Nátrium
    5267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 3035 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük.
  2. A karajt kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  3. 0,5 dl forró olajon mindkét oldalát addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.
  4. Rátesszük a hagymát, és hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerpaprikát.
  5. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és időnkénti kevergetés mellett puhára főzzük a karajokat.
  6. Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy villával szétszedhető lenne, elkészítjük a habarást. A tejfölt összekeverjük a liszttel, és felöntjük 1 dl vízzel. A forrásban lévő húshoz keverjük.
  7. 1-2 percig még főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik.
  8. Köretként kínáljunk mellé krumplipürét, ami az egyik előző receptemben megtalálható. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 416
  • Össznézettség: 51987
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Ennek a receptnek az a lényege, hogy a hús nagyon puha legyen, akár villával is vágható. A hagymás tejfölös mártás már csak a ráadás, ami nagyon jól illik a húshoz. Aki szereti a hagymás-tejfölös dolgokat, annak nagy valószínűséggel ízleni fog, de aki nem, annak is lehet, hogy az ínyére lesz, mert például én és néhány barátom nem vagyunk oda az ilyen ételekért, mégis az egyik nagy kedvencünk ez az étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek