r
Nosalty Logó

Hagymás-tejfölös csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Hagymás-tejfölös csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2823 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 705 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4549 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1732 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1003 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 2823 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét lebőrözzük, megsózzuk. A vöröshagymát felkarikázzuk.
  2. A pohár tejfölt összekeverjük a fokhagymával, sózzuk és borsozzuk is kicsit.
  3. A lisztet összekeverjük ízlés szerint pirospaprikával (nagyjából fél evőkanállal).
  4. A csirkéket beleforgatjuk a paprikás lisztbe, majd kiolajozott jénaiba fektetjük. A maradék pirospaprikát eloszlatjuk rajta (kihagyható lépés). A csirkét befedjük a hagymakarikákkal, majd elosztjuk rajta a tejfölt.
  5. A jénait tetővel együtt betoljuk a sütőbe. 20 perc után levesszük a tetőt és rászórjuk a sajtot, majd addig sütjük, amíg a csirke meg nem puhul.
  6. Krumplipürével és uborkasalátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 22201
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás-tejfölös csirke
Zsófi.M 39 recept

Ez egy régi családi recept, már mindenféle módszerrel készült, de ez tűnik a legjobbnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek