r
Nosalty Logó

Gyümölcshabos négylapos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Gyümölcshabos négylapos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Összesen 1480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Összesen 5915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2406 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 5915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és négy részre osztjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük.
  2. Majd a tepsi hátán egyenként világosra sütjük. (Vigyázzunk, hamar megsül!)
  3. A negyediket lekenjük egy tojássárgájával (amelybe pici tejet vagy tejszínt is tehetünk).
  4. Még forrón deszkalapra csúsztatjuk (külün-külön, nem egymás tetejérerakva).
  5. Amíg a lapok hűlnek, a 6 tojásfehérjéből forróvíz fölött habot verünk a húsz deka cukorral és a kicsinyenként hozzáadott lekvárral.
  6. Ha elég kemény lett a habunk, megtölthetjük a lapokat. Legfelül természetesen a lekent diós lap van.
  7. Felvágni aznap nem szabad! Nagyon törékeny! Másnap, sőt két nap után a legfinomabb, és a legkönnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8227
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Mielőtt a megsült lapokat lecsúsztatnám a sütőlapról, mindig alányúlok hosszú késsel, megmozgatom előre, hogy biztosan lecsússzon, és ne törjön össze. A habkrémbe bármilyen folyósabb lekvár jó. Sőt, el tudom képzelni friss, összetört málnával vagy pépesített eperrel is. Én eddig csak baracklekvárral próbáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcshabos négylapos sütemény
tekovacs 91 recept

A család második számú kedvenc habos süteménye. (Első a részeg szelet!:-) A receptet anyukámtól kaptam még régen. Ha jól emlékszem, ő egy szlovák (akkor csehszlovák) szakácskönyvből írta ki. Nem tudom, miért nem maradt rám a neve is, én csak "habos négylapos sütemény"-ként ismerem.

Hozzávalók

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!