r
Nosalty Logó

Fonott kalács Morzsácskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Fonott kalács Morzsácskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.7 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 3110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe feloldjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen futtatjuk.
  2. Egy nagy tálba belerakjuk a lisztet (ha átszitáljuk, könnyedebb lesz), a cukrokat, a sót, reszelt citrom héját, közepébe krátert készítünk, és beleütjük a tojást és az olvasztott vajat, illetve a felfutott élesztős tejet (nem egyszerre, hanem kis adagokban, annyit amennyit felvesz a liszt). Kézzel addig gyúrjuk, amíg egy laza szerkezetű, nem ragadós tésztát nem kapunk. Kb. 1 órára meleg helyre tesszük kelni, egy konyharuhával lefedve.
  3. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztadarabot három felé vágjuk, és kb. 15 cm-es kígyócskákat gyurmázunk belőle. A másikat vághatjuk négy felé, és próbálhatunk csinos négyes fonatot fonni a kígyókból.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a megfont tésztát. Megkenegetjük egy felvert tojás sárgájával, és még 15-20 percig hagyjuk pihenni. Addig a sütőt előmelegítjük 180 fokosra. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3778
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 10.

Ajánló

Illik hozzá a teavaj. Nagyon finom vajasan-mézesen, vagy akár Húsvétkor vaj, főtt sonka és torma kombinációval. ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott kalács Morzsácskától
Morzsácska 39 recept

Számtalan kalács receptet találtam a neten, könyvekben. Összeadtam, kivontam, végül elkészítettem úgy, ahogyan én láttam jónak, finomnak. És tényleg finom lett. Még melegen muszáj volt megkóstolnom, egy lehelet vaj és egy csöpp méz kíséretében.   Nem egy bolti, levegős, 5 szelet után is üres a gyomrod tészta lett a végeredmény, hanem egy tömörebb, laktatóbb, finomabb finomság. A kreatív, ügyes kezű vagy vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a 4-es, de akár a 9-es fonatot is. :) Ha kell egy kis segítség, a youtube-on fellelhető a 4-es fonás, én is onnan tanultam. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!