r
Nosalty Logó

Eperkrémes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Eperkrémes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a vízzel egy tapadásmentes edénybe tesszük, összeforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is, folyamatosan kevergetve tovább melegítjük addig, amíg tésztává összeáll, és elválik az edény falától.
  3. A masszát egy edénybe tesszük, és míg forró, robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat. Jól eldolgozzuk.
  4. A kész tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsire 12 halmot nyomunk. A tésztát vízzel megspricceljük, és 180-190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
  5. Közben elkészítjük a krém alapját: az epret összeforraljuk a kristálycukorral, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Az így kapott eperpürét lehűtjük.
  6. Amikor kihűlt a fánk, levágjuk a felső harmadát, a tetőket félretesszük.
  7. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk az eperpürét is. Simára keverjük, végezetül a habfixálót is beledolgozzuk.
  8. Nyomózsákba töltjük, és a fánkokat betöltjük krémmel. A fánk tetejét ferdén ráhelyezzük, félbevágott eperrel díszítjük. Tetejét porcukorral hintjük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2867
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Receptkategóriák

Eperkrémes képviselőfánk
Csutak Enikő 82 recept

Gyerekként valamiért soha nem vonzottak a bolti, habos sütemények. Azt sem bántam, ha palacsintát készítenek születésnapomra, csak ne kelljen üzletből rendelt tortát egyek. Mára természetesen megszerettem a krémes sütiket, leginkább azért, mert nem csak a megevése, hanem az elkészítése is öröm számomra. Ez a második alkalom, hogy képviselőfánkot készítek. A reakciók viszont nem ezt fémjelezték. Csak annyi hang jött ki a szánkon majszolás közben, hogy: mmmmm... ez nagyon jó! A recept Dulcz Gábortól származik, és a Nők Lapja Konyha 2014. februári számában található.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek