Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csiga recept

hozzászólások (26)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

összesen: 651 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A tésztához

A töltelékhez

összesen: 5205 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

összesen: 362 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evelyn2e
evelyn2e Sat, 2013-05-18 16:54

Az íze nagyon ott van! de annyira elfolyt a tészta hogy csak nagyon hosszas fóliázási technika révén tudtam nyújtani és feltekerni....

alfaniki
alfaniki Wed, 2011-12-28 15:22

Nekem is szétfolyós maradt a tészta tettem még kb.10 dkg lisztet bele. 15 perce sült ki mennyei finom :))) egy tepsinyi 16 db csigám lett,amiből már 5 öt meg is kóstoltunk.. a tölteléken annyit változtattam plusszba tettem bele 1 evőkanál narancslevárt,1 db naracs reszelt héja ,és a leve,1 csepp vanilia aroma.jó recept,sokszor fogom még sütni :)

jolvanna
Jolvanna / jolvanna Tue, 2011-09-13 16:25

Megcsináltam a bigákat, kicsit másképp, mert nem volt otthon margarinom, így kevesebb mennyiségű zsírt tettem bele... az eredmény így is jó lett. fincsiséges bigabigáim lettek..Köszönöm a receptet.

Krisztina29
Krisztina29 Thu, 2011-09-01 12:05

Nagyon tetszik a recept, el is szeretnem kesziteni csak egy kerdesem lenne ha szombaton sutom oket frissek maradnak vasarnapig vagy inkabb vasarnap sussem ki? koszonom szepen

Anyde
Anyde Wed, 2011-08-10 21:17

Köszi a pontosítást, először azt hittem csak tévedés, hogy a kelt tésztát hűtőbe...
Mivel csak egy tojás volt itthon, tejföllel pótoltam, és nekem nem kellet hozzá plusz tej, sőt plusz liszt kellett, mert ragadt a tészta...
De a végeredmény puha finom csiga lett.

jtunde25
jtunde25 Tue, 2010-12-21 16:27

Az en csigaim szet folytak... :( pedig betartottam a receptet.

jtunde25
jtunde25 Wed, 2010-12-22 11:40

Egyszeruen tul lagy lett a teszta.Nem tudtam felcsavarni sem.Probaltam meg egy pici lisztet tenni de sokat nem mertem,mivel ennyit irt a recept.Nem tudom hol ronthattam el?

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2010-12-23 21:05

Az a lényeg, Tünde, hogy a tészta állagát a hozzáadott tejjel kell beállítani. Apránként, lassan adagolva, közben mndig eldolgozva.
Fontos még, hogy a csigához először le kell hüteni a kelt tésztát, aztán nyújtani, tölteni, tekerni, szeletelni, és CSAK EZUTÁN keleszteni.
Ha a dagasztán után a meleg konyhába kelni hagyod a tésztát, valóban túl lágy lesz, ami kalács készítéshez OK, nyújtáshoz pedig nem. Kezelhetetlen.
Próbáld újra, és számolj be!
Üdv: Ildikó

ui.: ha előtte van még kérdésed, állok elébe :)

zsu83
zsu83 / zsu83 Thu, 2010-11-18 16:56

Én kb 0,5dl tejet tettem a töltelékbe, és még egy marék mazsolát is:)
Most sül, már az illata is nagyon jó!

parai magdolna
parai magdolna Tue, 2010-11-16 14:44

Szerintem a 1,5 dl tej sok a töltelékbe !Nekem legalábbis túl híg lett !
Most készítem, kíváncsian várom milyen lesz !

BeaTrixy
beaTrixy / BeaTrixy Fri, 2010-09-17 17:27

Valami hasonló receptem van nekem is, imádom ezt a sütit, karácsonykor mindig megcsinálom!

651
finomliszt 40 dkg
vaj 25 dkg
tojás 2 db
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 15 dkg
1 csipet
tojásfehérje 1 db
dió 10 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1.5 dl