r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás (Csirkepaprikás 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Csirkepaprikás (Csirkepaprikás 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5714.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    3493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 2930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  2. A combokat megtisztítjuk az esetleges toll és pihe maradványoktól. Ha egész combot vettünk, kettévágjuk.
  3. A hagymát a zsíron kb. 10 percig dinszteljük. Egy evőkanál vizet önthetünk alá, nehogy odaégjen.
  4. Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót és felöntjük 3 dl vízzel.
  5. Beletesszük a pirosaranyat, a paradicsomot, aminek a héját előzőleg lehúzzuk, és a zöldpaprikát.
  6. A pörköltalapot kb. 30 percig előfőzzük, csak azután tesszük bele a csirkecombokat, amivel további 45 percig főzzük.
  7. Időnként óvatosan megkeverjük, nehogy odaégjen. Vizet már nem adunk hozzá, mert a hús ereszt magából eleget.
  8. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és egyet forralunk még rajta.
  • Elkészítettem: 42 alkalommal
  • Receptkönyvben: 928
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 147
  • Össznézettség: 219402
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 23.

Ajánló

Deszkáról szaggatott nokedlivel tálaljuk. Savanyúságot kínáljunk mellé. Uborkasalátával a legjobb, de szinte bármilyen savanyúság jó hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkepaprikás kis hazánkban nemzeti eledelnek számít, de nem mindegy, hogyan készül. Ha nagyon híg a szaftja, nem olyan jó. Szokták kevés liszttel is sűríteni, én ezt nem preferálom. A megfelelő mennyiségű hagymával,a pörköltalap előfőzésével, kevés víz hozzáadásával elérhető a kellő sűrűségű szaft.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!