r
Nosalty Logó

Buktatorta Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Buktatorta Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 3168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a maradék cukrot összekeverjük, majd a tojássárgákkal, a rummal, a vanília aromával, a felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel alaposan kidagasztjuk. Ha kész, kanalanként hozzádolgozzuk az étolajat is. Lisztezett munkafelületen a dagasztó tállal letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. Mikor megkelt, a tésztát nyújtófával egy kb. 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Kb. 7 cm-es fánkszaggatóval,vagy üvegpohárral 20 db kört szaggatunk ki belőle. (Ez egy 26 cm-es tortaformába elegendő.) Mindegyik kör közepébe teszünk egy teáskanál lekvárt. Összecsípve a tésztaköröket, gombócokat formázunk belőlük.
  3. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát vékonyan kiolajozzuk. Egymás után beletesszük a buktagombócokat úgy, hogy az összecsípés alulra kerüljön, és a gombócok oldalát szintén megkenjük olajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojássárgájával lekenjük a buktasereget.
  4. 200 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, és ha igény van rá, porcukorral meghintve szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8534
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom házi bukta recept, melyet még drága Édesanyámtól tanultam, csak egy kicsit más formát adtam neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!