r
Nosalty Logó

Borscs egyszerűen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtospiritos
Borscs egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Cékla főzése

Borscs elkészítése

Összesen 270 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Cékla főzése

Borscs elkészítése

Összesen 1082 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Cékla főzése

Borscs elkészítése

Összesen 23 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2982 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 270 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    3936.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2012 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11929 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1082 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Cékla főzése

Borscs elkészítése

Elkészítés

Cékla főzése

  1. A céklát alaposan megmossuk és kevés sóval feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi.
  2. Fedő alatt közepesen puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hogy könnyen meg lehessen hámozni.

Borscs elkészítése

  1. A csirkét fedő alatt pirítani kezdjük. Mivel elég sok zsiradék van a mai csirkékben, én nem használok semmi olajat.
  2. 5-10 perc után, amikor a legjobban illatozik, megsózzuk, és őrölt borssal is meghintjük. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, ezekkel 10 percig pároljuk, majd belekeverjük a céklát is. Felöntjük a vízzel.
  3. Még egy fél órát főzzük a levest. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14587
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 13.

Ajánló

Tálaláskor lehet bele tenni egy kanál tejfölt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borscs egyszerűen
Sajtospiritos 57 recept

Ukrán az egyik kolléganőm és a borscs ott is fontos kelléke a hideg télnek. A céklában pedig rengeteg vitamin van. Finom lesz, meglátod.

Hozzávalók

Cékla főzése

Borscs elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!