r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-mozzarellás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Bazsalikomos-mozzarellás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1784 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 447 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3609 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1784 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    667 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és 4 részre bontjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk.
  2. Néhány perc alatt a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk, vigyázzunk, hogy ne süssük meg teljesen. A serpenyőt még ne tegyük el, később még szükség lesz rá.
  3. Előkészítünk egy tepsit, áthelyezzük a csirkemelleket, majd 4 szelet sonkával, és a sajttal befedjük őket. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
  4. Az előbb használt serpenyőben olajat hevítünk, majd a félbevágott paradicsomokat 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, az aprított fokhagymát, és összeforgatjuk.
  5. Utolsó lépésként a csirkéket nyakon öntjük a paradicsomos szósszal, és magában vagy körettel fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 696
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 36406
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és könnyed étel csirkemellel, rengeteg sajttal, paradicsommal és bazsalikommal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!