r
Nosalty Logó

Bagel - ahogy Zora készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bagel - ahogy Zora készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2583 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 647 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    3668 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 2583 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, abba morzsoljuk bele az élesztőt, majd 1 tk cukorral és 4 ek langyos vízzel felfutattjuk az élesztőt.
  2. A tejet a vajjal addig melegítjük, míg a vaj fel nem olvad. Az egyik tojásfehérjét a másik tojással felverjük, hozzáadjuk a tejet, 2 tk cukrot és 1 tk sót. (a maradék tojássárgát félretesszük, és majd azzal kenjük le sütés előtt a bageleket).
  3. A tejes-tojásos masszát hozzáadjuk a liszthez, és jó 10 percig dagasztjuk, addig míg elválik az edény falától. Ezután meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk mégegyszer a tésztát, majd 12 egyenlő részre osztjuk és kialakítjuk a jellegzetes bagel formákat. (Én a következőképp jártam el -így tűnt a legegyszerűbbnek- pici gömböket formáztam a tenyereim között, majd a mutatóujjammal átszúrtam a közepén és néhányszor megcsavartam az ujjam körül a levegőben, és már kész is a kis bagel.) Letakarva még kb. 15 percet kelesztjük.
  5. Eközben egy fazékban felforralunk kb. 3 l vizet 2 tk cukorral és 1 tk szódabikarbónával. Ha megkeltek a bagelek, jöhet a forróvizes fürdő, mindkét oldalukon kb. fél-fél perc. Kiszedjük, lecsepegtetjük őket és sütőpapiros tepsire tesszük.
  6. Lekenjük a tetejüket tojássárgájával és megszórjuk tetszés szerinti magokkal (nekem a mákos ízlett a legjobban).
  7. Végül sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7265
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma úgy döntöttem, hogy korán kelek és friss péksütivel lepem meg kis családomat. A választásom végül erre a bagelre esett és nem is csalódtam, nagyon finomak és guszták lettek! Mire mindenki felkelt, már az asztalon illatozott a kis halom, és fergeteges reggelit csaptunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!