r
Nosalty Logó

Almás réteskosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olgis
Almás réteskosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 2207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.7 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat vékony szeletekre vágjuk uborkagyaluval.
  2. A vajon cukorral, citromlével, áfonyával megpároljuk. A végén beletesszük a diót és a rumot, azzalis felfőzzük (amígaz alkohol elpárolog). Szűrőn lecsepegtetjük.
  3. A réteslapból kiveszünk 2 db-ot. A többit 12 négyzetre osztjuk (hosszában háromfelé, a szélesség mentén négy részre).
  4. Kivajazott muffinformába rakjuk, kissé elfordítva, minden másodikat olvasztott vajjal megkenjük.
  5. Kis kosárkák keletkeznek, ezekbe kerül a töltelék.
  6. Tetejüket fahéjas porcukorral megszórjuk, a maradék réteslapot rátördeljük.
  7. Kevés olvasztott vajat cseppentünk a tetejükre, és szeletelt mandulával megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10364
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Hamar megsül. Mandula helyett darabos dió is kerülhet a tetejére. A töltelékbe áfonya helyett mazsolát is használhatunk. Rum helyett aroma használható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemes savanykás ízhatás. Így, együtt a réteslap és a töltelék. A töltelék ízlés szerint változtatható idénygyümölcsökkel. Például nagyon finom az alján kanálnyi mascarponéval, rá pedig rebarbara, aztán a gyümölcsök, kissé megpárolva cukorral (de lecsepegtetve, mert máskülönben elázik a réteslap, nem lesz ropogós). Körte, alma, szilva, őszibarack, minden szóba jöhet.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk