Afrodiziákumok: vágykeltők a konyhából

Szeretnéd felforrósítani a hálószobai hangulatot? Fűszerezd a vacsorát egy csipetnyi lestyánnal, chilivel vagy gyömbérrel, és csodálatos érzéki élmények várnak majd rád!

Lestyán

A középkor óta afrodiziákumként tartják számon ezt a fűszert, akkoriban az ifjú arák lestyánt szórtak a fürdővizükbe a nászéjszakájuk előtt, hogy a férjük minél kívánatosabbnak találja őket. Ugyanezt a hatást érheted el, ha az ételeidet fűszerezed lestyánnal, a fűszernövény fiatal leveleivel ízesített levesek nemcsak fenségesek, hanem vérforralóak is.

Gyömbér

Az illatos és ízes fűszer nemcsak az ételeidet teszi pikánsabbá, hanem a hálószobai hangulatot is! A gyömbér ugyanis javítja a vérkeringést, és szó szerint vérforraló hatású, képes felmelegíteni a szervezetedet. Sőt nemcsak a szexuális kedvet fokozza, hanem az erotikus élmény intenzitását is.

Tipp

A gyömbér nemcsak remek vágyfokozó, hanem gyógyhatással is dicsekedhet, ami igazán értékes tulajdonság a közelgő influenzaszezonra tekintettel. A fűszernövényt ugyanis immunerősítőként, gyulladáscsökkentőként, emésztést serkentőként, görcsoldóként vagy köptetőként is használhatod.

Chili

Az egyszerre fűszeres, egyszerre csípős ízesítő valódi csodaszer! A chilis ételek fogyasztása ugyanis endorfint, azaz boldogsághormont szabadít fel a szervezetben, így téged is felszabadultabbá tesz az ágyban. A kis csípős ráadásul a vérkeringést is serkenti, ami kimondottan előnyös, ha nehezen kapsz lángra. A chilire azonban éppen az ereje miatt érvényes, hogy a kevesebb, több! Ha túl chilisre készíted a vacsorát, a kellemesnek ígérkező este kellemetlenné válhat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek