r
Nosalty Logó

Zöldségekkel sült pácolt őzgerinc

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Häxa
Zöldségekkel sült pácolt őzgerinc
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    245.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4340.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2617 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1799.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    12476 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogunk egy jénait vagy más tűz- és hidegálló edényt, belerakjuk a húst. Ez egyben sült, de lehet szeletelve is. Rá-alá-köré szórjuk a borókabogyót, szegfűborsot, frissen őrölt tarkaborsot, babérlevelet.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, a húsra halmozzuk, és mellé, ahogy elfér. Ha egy mód van rá, a petrezselyem és a zeller levelét is!
  3. Mindezt leöntjük az olaj és bor keverékével, lefedjük és hűvösre tesszük.
  4. Sütés előtt sózzuk, átforgatjuk. Előmelegített sütőben lefedve pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk. A sütési idő a mennyiségtől meg a sütő típusától függ. Látszani fog rajta, amikor készen van. :)
  5. Mindenképpen zöldségekkel együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9807
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha vadat főzünk, ebben a pácban szoktam fürdetni legalább egy éjszakát, de akár kettőt is. A pácolódás és a sütés alatt pompásan átveszik az összetevők egymás ízét és illatát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek