r
Nosalty Logó

Vörösboros pulykaleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Vörösboros pulykaleves
adag
Főzés
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1318 micro
  • β-karotin
    3387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4350.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    4438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2038 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    7909 micro
  • β-karotin
    20322 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    4350 micro
Összesen 1993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval üvegesre pároljuk, majd hozzáajuk a 2-3 centis kockára vágott húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, babérlevéllel a finomra vágott tárkonnyal, átforgatjuk, majd mehet bele a hámozott, darabokra vágott paradicsom és az apróra vágott zöldpaprika.
  3. Rövid időre fedővel lefedjük, épp csak addig, amíg levet enged, ezután felöntjük egy deciliter vörösborral, majd lefedve párolni kezdjük, ha közben elfőné a levét, kevés borral pótoljuk.
  4. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, tetszés szerint kicsit nagyobb kockára vágott kétféle répát, zellert, a 2 centisre darabolt zöldbabot és a préselt fokhagymát.
  5. Lefedjük, és pár percig fedő alatt együtt pároljuk, majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük, ha szükséges, után ízesítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2315
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros pulykaleves
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, tartalmas, zamatos leves, télen használhatunk hozzá fagyasztott zöldbabot, így egész évben készíthetjük ezt a kitűnő ételt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek