r
Nosalty Logó

Vaníliás-kakaós-barackos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás-kakaós-barackos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1117 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4626.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    6704 micro
  • β-crypt
    547 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1932 micro
Összesen 3096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgákat cukorral, sütőporral, 1 cs bourbon vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 1 dl tejet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá keverjük.
  2. A tésztaalaphoz óvatosan, adagonként hozzákeverjük a tojásfehérje habját.
  3. A tészta felét átöntjük egy másik tálba, ahol hozzákeverjük ízlés szerinti kakaóport.
  4. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, -lisztezünk, majd beleöntjük a "fehér" tésztát. Ezt 200 fokos (előmelegített) sütőbe rakjuk kb. 3 percre, hogy a teteje kissé megszilárduljon, és ne keveredjen össze a kakaós tésztával, amit 3 perc után ráöntünk.
  5. Mikor a kakaós tészta teteje is megszilárdult (de még nyers a tészta), rárakjuk a gyümölcsöt. Visszatesszük a sütőbe, és visszavesszük 150 fokra. Szúrópróbáig sütjük.
  6. A krémhez a vaníliás pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük, és hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint és a másik csomag vaníliás cukrot a már hideg pudinghoz keverjük robotgéppel.
  8. Mikor a tészta kihűlt, óvatosan rákenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14562
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

Párom nem igazán szereti sem a kakaós tésztát, sem a piskótás süteményeket, mert szerinte azok túl szárazak. Ez viszont a kedvence lett! Egy igazán krémes, könnyű édesség, a barack savanykás íze pedig különösen jól illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyümölcs lehet szinte bármi: meggy, cseresznye, barack, körte, alma, stb. A képen látható édesség sárgabarackkal készült el, amit forrásban lévő vízbe merítettem, hogy a héját le tudjam húzni, majd csak a gyümölcs húsát raktam a süteménybe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek