Túrós-tökmagos pogácsa recept

Túrós-tökmagos pogácsa
Túrós-tökmagos pogácsa
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Extra gyorsan elkészíthető finom hétvégi nassolni való, borozgatáshoz barátokkal vagy TV előtti lazításhoz…:-)

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

túrós pogácsa, túrós pogácsa tökmaggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétfajta lisztet összekeverjük a sóval.
  2. Ezután hozzáadjuk a túrót, a vajat és az egy darab tojást. Homogén tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kb. 3-4 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  4. A tökmagot száraz edényben kissé megpirítjuk, hogy karakteres ízt kapjon. Kb. a felét felaprítjuk.
  5. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a felaprított tökmagot, meghajtogatjuk, és újra nyújtjuk kb. 1,5 cm-re. Ezután kiszaggatjuk, vagy tetszés szerint késsel kockára vágjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk az egész tökmaggal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan a legfinomabb.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 179
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451