r
Nosalty Logó

Töltött tök Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Töltött tök Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltött tök

Mártás

Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltött tök

Mártás

Összesen 1802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltött tök

Mártás

Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4368.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2985 micro
Összesen 1802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Töltött tök

Mártás

Elkészítés

Töltött tök

  1. A hámozott tököt kb. 3 cm vastag karikára vágjuk, 8 db -ra lesz szükségünk. A közepét óvatosan kivágjuk.
  2. Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, majd belerakjuk a tökkarikákat.
  3. A finomra vágott hagymát kevés olajon, egy csipet sóval megfonnyasztjuk, kevés pirospaprikával megszórjuk, ezután a darált húshoz adjuk a következőkkel együtt.
  4. A tejbe áztatott zsömléket kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, a tojással együtt.
  5. Fűszerezzük: só, bors, finomra vágott petrezselyem, jó eldolgozzuk.
  6. Vizes kézzel gombócokat formálunk, és a tökkarikákba helyezzük, kevés vizet öntünk alá, és megszórjuk ételízesítő porral. Ha van húsleves alap, az is jó.
  7. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 40-45 perc alatt megpároljuk.
  8. Közben a maradék tököt kisebb darabokra vágjuk, és kevés ételízesítős vízben puhára főzzük, majd egy krumplinyomó segítségével egy kicsit összezúzzuk, de azért darabos maradjon.

Mártás

  1. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a finomra vágott kaporral.
  2. A kész töltött tököket kiemeljük a sütőedényből, a maradék pároló levet a szétnyomkodott tökhöz adjuk, majd a tejfölös keverékkel behabarjuk, folyamatosan kevergetve kiforraljuk, kevés cukorral és citromlével pikánsra ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6174
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 25.

Ajánló

Jó tanács: vigyázzunk a sütőben a párolással, mert ha túl sokáig bent van a tök, könnyen szétesik, és nem tartja meg a formáját!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött tök Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Itt a tökszezon, érdemes kipróbálni ezt a tök jó "Töltött tököt", persze ha szeretitek a tököt. Könnyű, nyári étel.

Hozzávalók

Töltött tök

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!