r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán csónakok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Töltött padlizsán csónakok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 810 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    336 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, rácsosan bevágjuk. Egy serpenyőbe olajat teszünk, ráfektetjük a padlizsánokat a vágott oldalukkal lefelé, és megsütjük.
  2. Közben a hagymákat aprítjuk, a paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk, betesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a darált húst, majd a padlizsán kivájt húsát, fűszerezzük, belevágjuk a chilit, összekeverjük. Az egészet beletöltjük a padlizsán héjába, lefedjük egy alufóliával, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen).
  3. A krumplikat alaposan megmossuk, és feltesszük főni. A sajtot lereszeljük.
  4. 30 perc elteltével a fóliát levesszük, a töltött padlizsánra szórjuk a sajtot, tovább sütjük. 10 perc után átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok). Amikor már a sajt megpirult, kb. 10 perc elteltével, kivesszük, és tálalunk.
  5. A tányérra teszünk egy padlizsánt, mellé egy felszeletelt krumplit, rá petrezselymet vágunk. Díszítjük koktélparadicsomokkal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2989
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Volt egy szép padlizsánom, amit a lecsóba szántam, de a hozzávaló cukkinim eltűnt. Így aztán változott a terv. Megtöltöttem és megsütöttem. Nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!