r
Nosalty Logó

Tökös-paradicsomos sült tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
MoFox
Tökös-paradicsomos sült tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1391 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2521 micro
Összesen 2199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    536 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk, kockára vágjuk a hagymát, a tököt és a paradicsomot.
  2. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tököt és a paradicsomot.
  3. Befűszerezzük ízlés szerint: só, bors, chili, tárkony, kömény, oregánó, fokhagyma.
  4. Fontos, hogy a tök hamar felissza a paradicsom levét, ezért folyamatosan vizet kell hozzá önteni és érdemes lefedni, hogy a pára se vesszen kárba.
  5. Amíg a tök és a paradicsom összeérik, kifőzzük a tésztát.
  6. Olajjal vagy margarinnal kikent, liszttel vagy zsemlemorzsával felszórt tepsibe egyengetjük a tésztát, majd ha a ragu megfőtt, ráöntjük, és mehet a sütőbe míg pirosra, ropogosra nem sül.
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10049
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly nyáron óriási paradicsom és tök-küldemény érkezett otthonról, és a tökfőzeléket, sima paradicsomos tésztát már untuk, viszont nem voltunk eleresztve pénzügyileg. Így jött létre ez az étek, amink volt, azt összedobtuk. Azóta sláger lett a konyhánkban, készült már darálthúsos raguval, illetve a tetejére pirult sajttal is. Eddig mindig elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!