r
Nosalty Logó

Tejszínes-gyümölcsös torta laktózmentesen is

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-gyümölcsös torta laktózmentesen is
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    271.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6418.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2201 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 4748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kikeverjük. Először összeelegyítjükegymással a tojást, cukrot, csipet sót(ki ne hagyjuk,mindig kell az édesbe minimális só, és fordítva),vajat, kakaót. Majd habverővel elkeverjükbenne a többi hozzávalót is, előbb a tejfölt, aztán felváltva a lisztet és a tejet.
  2. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tortaformába öntjük, és kb. 180 fokonfél órát sütjük. (Lágyabb, könnyebb lesz a tészta, ha a tojásfehérjét habbá verjük, és a végén adjuka tésztához. Ilyenkor azonban az elején kell egy kis tej, hogy a fehérjét helyettesítse, mikor a cukrot-vajat keverjükegymással. Ebben az esetbena sütési idő is rövidebb valamivel.)
  3. Míg a tészta sül, elkészítjüka krémet. Fontos, hogy csak félig verjükfel a habot, míg a habfixálót bele nem tesszük.Majd ezzelés a többi hozzávalóval verjükkemény habbá, s azonnal helyezzükhűtőbe.
  4. A kihűlt, s két részre vágott tortalapot kenjükmeg a hideg tejszínes masszával kívül-belül, majd díszítsüka tortát a gyümölcsdarabokkal, és tegyükvissza a kész tortát a hűtőbetálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2624
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Ajánló

Ha a zselé helyett gyümölcsdarabos lekvárt használunk, az összenyomkodott gyümölcsdarabokat kihagyhatjuk, s a lekvárból vegyünk többet. Azonban fontos, hogy egész darabok is legyenek benne, s nem kell a zselé gyümölcsével egyeznie, sőt! Az enyémben fagyasztásból felengedett eperdarabok voltak, villával összetördelve. Legyünk bátrak a gyümölcskombinációk terén, nagyon jó lett az eper-som-meggy házasítás, s jól harmonizált a csokis tésztával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tél végén már amúgy is nagyon vágyik az ember a piros, élénk színű, gyümölcsös ízekre, ráadásul idén úgy alakult, hogy kikiskolás lányom iskolai farsangja egy héttel előzte meg a szülinapját. Az osztállyal előadott produkcióért egy közös, tejszínes-epres tortát kaptak, melyből ő egy falatot sem ehetett, mivel fél éve derült ki róla, hogy laktózérzékeny. S bár hoztunk haza egy szeletet, hogy az emésztést segítő tablettát követően ehessen belőle, csak éjszakai hascsikarás lett az eredménye. Ezért elhatároztam, hogy valami hasonlót találok ki a szülinapjára, laktózmentesen. Jól sikerült, az ünnepelt boldog és elégedett volt hasfájás nélkül, s a család többi tagja sem panaszkodott. 8 gyertyát gyújtottunk! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek