r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás pulyka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-gombás pulyka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres gomba hozzávalói

Hús elkészítése

Összesen 475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres gomba hozzávalói

Hús elkészítése

Összesen 3775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres gomba hozzávalói

Hús elkészítése

Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.4 g

Zsír

  • Összesen
    253.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7129.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    3501 mg
  • Nátrium
    1941 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2415.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 3775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Fűszeres gomba hozzávalói

Hús elkészítése

Elkészítés

Fűszeres gomba hozzávalói

  1. Szalonnát kicsi kockákra vágjuk, s a lassan hevülő olívaolajba húzzuk, hogy kis lángon szép, pirult színt kapjon. Eközben a gombafejeket, nagyságtól függően (kicsi darabokat ketté, nagyobbakat négybe) szeleteljük. Bő vízben megmossuk. (A kicsi fejeket nem pucolom meg, s a tönköt sem távolítom el.)
  2. Amint a szalonna kellően pirult, ráborítjuk a lecsepegtetett gombát, és ízlés szerint sózzuk. (Ne felejtsük el, hogy a szalonna sós lehet, tehát ennek tudatában adagoljuk a sót.) Egy darab chilit leöblítünk, és felét vékony karikákra vágjuk. Ezeket beleszórjuk a levet eresztő ételbe, és közepes lángon hagyjuk, hogy tovább rotyogjon.
  3. A fagyasztott petrezselymet leválasztjuk a vastagabb szárairól, és a fagyott leveleket és vékony részeit alaposan, nagyon apróra morzsoljuk. (Ha sok petrezselyem akad, akkor lefagyasztom tasakokba, hogy váratlan pillanatokban is tudjak előkapni egy-egy csokrot.) Ha friss petrezselyem áll rendelkezésünkre, hideg vízzel öblítjük le, s lerázzuk róla a vízcseppeket. Ezután apróra vágjuk. Nagyjából a gomba félkész állapotában tegyük bele.
  4. Ahogy a petrezselyem szépen ráfonnyad a gombára, kiszedjük egy tálkába, s az edényt elmossuk, és visszatesszük a tűzre.

Hús elkészítése

  1. Füstölt szalonnát gyufa nagyságúra és vékonyra -, míg a zsírszalonnát kockára szeleteljük. Vöröshagymákat apróra kockázzuk. Pulykaszárnyakat kicsontozzuk, és a húsból keskeny csíkokat vágunk. Bőrét, a csontokkal félretesszük levesnek.
  2. Meleg olívaolajban üvegesre pirítjuk mindkét szalonnát, erre kaparjuk rá az apró hagymát, és a tűzhely lángját kicsire vesszük. Hogy a hagyma jól fonnyadjon, fél merőkanál erőlevest öntünk alá. Akkor jó, ha a lét krémessé teszi a hagyma. A húst erre tesszük rá, és közepes lángon főzzük.
  3. Sót, szemes cayenne borsot, őrölt fűszerköményt mozsárban finomra porítunk, és összekavarjuk. Ezek után szórjuk az ételbe a sáfrányos szeklicét. A petrezselymes gombát főzés vége felé keverjük bele, és készre főzzük.
  4. Utolsó percekben öntjük bele a tejszínt, és lassan keverjük. Amint besűrűsödik, kész is az étel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4885
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Ajánló

Köretnek zöldséges rizst és főtt tésztát javaslok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétköznaponként nem sok idő jut főzőcskézni, de hétvégén igencsak lehetőségem adódik rá. Nem mellesleg, szerettem volna meglepni páromat valami finomsággal. Szóval kinyitottam a hűtő és spájz ajtaját, és felmértem lehetőségeimet, mivel semmi ötletem nem volt.

Hozzávalók

Fűszeres gomba hozzávalói

Hús elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek