r
Nosalty Logó

Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3077 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7162.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    5229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2565 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    9934 micro
  • β-karotin
    24615 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4581 micro
Összesen 1946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    614 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra kockázzuk, a sárga- és fehérrépát karikákra vágjuk, a karalábét ha szeretjük kockázzuk, ha nem, akkor csak félbevágjuk. Kevés olajon a hagymát elkezdjük párolni, majd kb. 5 perc után hozzáadjuk a felkockázott bacont, és így együtt puhára pároljuk.
  2. Ezután hozzáöntjük a zöldségeket, azaz a répákat, borsót, karalábét. Majd sózzuk, és 1 dl vizet hozzáöntünk, így 10 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
  3. Ha félpuhára párolódtak, akkor hozzáöntünk kb. 2 l vizet és beledobjuk a leveskockákat, megszórjuk majorannával, fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  4. Ezalatt <a href="https://www.nosalty.hu/recept/sajtgaluska-zoldseglevesbe-illo" target="_blank">elkészítjük a sajtgaluskát</a>. Ha kész, beleszaggatjuk, felforraljuk.
  5. A tejfölt közben csomómentesre keverjük a liszttel és petrezselyemmel egy külön edénybe. Egy merőkanállal 1-2 kanálnyi forró levest merünk a tejfölre, és jól kikeverjük. Majd ezután ezt a forró, leveses-tejfölös keveréket a nagy leveses fazékba visszaöntjük, gyorsan elkeverjük, majd hagyjuk egyet-kettőt forrni, és kész is.
  6. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12137
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával
dorcus89 81 recept

Rettentően levesmániás vagyok. Nem számít, milyen leves, az jöhet. Ez az egyik első "nemkrémleves" levesem. Mivel a süteményekkel kezdtem a szakácskodásom, utána jöttek a krémlevesek, húsok. Majd az idő múlásával egyre több mindent "kellett" megtanulnom sütni-főzni. Ez az egyik nagy sikerű saját levesem. Mindenféle variációban készítettem már, az alap mindig ugyanaz, a többi attól függ, éppen milyen hangulatom van. Lehet tárkonyosan is vagy csirkével, eddig akárhol főztem, nagy sikere volt. A sajtgaluska pedig Harmathy Ildikó konyhájából való, köszönet érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!