Tejfölös pogácsa Évi nénitől recept

Tejfölös pogácsa Évi nénitől
Tejfölös pogácsa Évi nénitől
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőm hosszú időre Új-Zélandra repül, s mivel nem visz magával a bőröndjébe (sajnos), így én dugok oda egy kis "hamuban sült" pogácsát.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejfeles pogácsa, tejfölös pogi, élesztős pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mézzel, élesztőt belemorzsoljuk, félretesszük kelni.
  2. Közben a lisztet, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót kézzel összemorzsoljuk, végén az élesztőt, tejet is hozzáadjuk, beledolgozzuk (kicsit ragacsos masszát kapunk), kelesztőtálban lelisztezve egy órát kelesztünk.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kb. 1,5 cm vastagra szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Megkenjük a tojássárgájával elkevert tejfüllel, tetejére sajtot szórunk.
  5. 170 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük.


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 920
elküldve: 7
receptkönyvben: 130
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1793 recept
hirdetés

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

martisz
martisz k, 2014-05-20 16:06

Elkészítettem, isteni finom lett! Nagyon köszi a receptet! Végre egy olyan pogi amit tényleg gyorsan meg lehet sütni és ízletes, puha, omlós még másnap is! Többször próbálkoztam pogácsa sütéssel (általában nem voltam elégedett magammal) de ez a recept végre sikert hozott nekem is!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva k, 2014-05-20 17:12

Akkor ez mindkettőnknek siker. Köszönöm, hogy értesítettél róla. Sok sikeres sütés-főzést kívánok.
Üdvözlettel: Évi néni

Kalritka
Kalritka szo, 2014-02-22 20:19

Kedves Évi! Többféle recept alapján sütöttem már tejfölös pogácsát, de ez az eddigi legjobb! Biztos még sokszor elkészítem a családnak. Köszönöm Üdv: Rita

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva v, 2014-02-23 20:28

Kedves Rita!

Igazán hízelgő a hír nekem.Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszett a recept.
Üdv: Évi néni

schniki
Schniki / schniki sze, 2014-01-08 07:27

Nos, Évi néni, elkeszult a pogácsa. Nagyon picit kelt csak meg a pihentetés alatt, a sütéskor viszont bepótolta es ami a lényeg, nagyon finom lett. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva sze, 2014-01-08 10:28

Mondtam én, a mascarpone mindenben finom, lágy. Köszönöm, hogy megírtad, én is kipróbálom.
Üdv: Évi néni

schniki
Schniki / schniki k, 2014-01-07 19:48

Rendben, akkor ezzel inditom a reggelt holnap. Amugy az eredeti minimum 2 hetente elkeszul, ha nem gyakrabban: a gyerekem imadja es a majdnem anyosom is oda van erte. Harman siman megesszuk ezt az adagot :D

schniki
Schniki / schniki k, 2014-01-07 18:09

Kedves Évi néni!
A gyermek pogácsát enne. Minden hozzávalókat megvan ehhez a receptjét, csak tejföl nincs. Van helyette mascarpone. Működne azzal, vagy felejtsem el?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva k, 2014-01-07 19:45

Kedves Niki!
Más lsz a pogácsa, de nagyon finom lesz. Szerintem nyugodtan próbáld ki.
Üdv: Évi néni

schniki
Schniki / schniki k, 2013-09-03 19:41

Félig fagyott volt :) Kb 10 percig volt a pulton, mielőtt nekiláttak volna sütni. Hideg sütőbe tettem es fel ora múlva meg is volt.

schniki
Schniki / schniki k, 2013-09-03 13:04

Kedves Évi néni! Szombaton elkészítettem a pogácsát, aminek a felé lefagyasztottam. Fogyasztás utan is ugyanolyan finom volt, úgyhogy máskor is igy fogok tenni. :) Köszönöm a receptet.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva k, 2013-09-03 17:10

Kedves Niki! Köszönöm, hogy tudattál róla. Ezek után én is bátran fogom alkalmazni. Még esetleg annyit írj meg kérlek, hogy felengedted, vagy fagyottan tetted a sütőbe. Köszönöm. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva cs, 2013-08-29 18:05

Kedves Niki!
Megmondom őszintén, még soha nem fagyasztottam le kelt tésztát, tehát ebben nem tudok tanácsot adni neked. Úgy már készítettem, hogy este összeraktam a tésztát és kelni a hűtőbe tettem folpackal letakarva,- pont azért, hogy korán reggel frissen süthessem. Ilyenkor hideg sütőbe teszem be a tésztát, aztán felkapcsolom 180 fokra hőlégkeverésen és kb. fél óra alatt készre sütöm. Próbáld meg a lefagyasztást kisebb mennyiséggel. Üdv: Évi néni

schniki
Schniki / schniki cs, 2013-08-29 17:46

Kedves Évi néni! Le lehet fagyasztani ezt a pogácsát sütés előtt? Kiserleteznék a családon, egyedül abban vagyok biztos, hogy a gyerek szeretni fogja, igy csak kis adagot sütnék ki egyszerre.

479