Tavaszi burgonyasaláta recept

Tavaszi burgonyasaláta
Tavaszi burgonyasaláta
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy könnyű saláta azoknak, akik szeretik a kapor ízét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültek, vadgalthúsok mellé finom, de magában is megállja a helyét.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldséges-túrós burgonyasaláta, kapros-túrós burgonyasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük.
  2. Az uborkát jól megmossuk, és hámozatlanul nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A retket is alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  4. Az uborkát és a retket összekeverjük, és nagyon enyhén megsózzuk. (Nem fogjuk kicsavarni!)
  5. A túrót áttörjük, összekeverjük a kefírrel (ne kínozzuk agyon, mert akkor túlságosan híggá válik), enyhén sózzuk, megszórjuk a fehérborssal és a cukorral, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot.
  6. Összekeverjük a burgonyát a nyers zöldségekkel, ráöntjük a dresszinget, összeforgatjuk vele, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 044
elküldve: 1
receptkönyvben: 231
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
287 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

190