r
Nosalty Logó

Kivi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bruszliné
Kivi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 693 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 693 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    248.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 3469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük.
  3. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  5. Míg sül, megcsináljuk a krémet.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.
  7. Ha megsült és kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, rátesszük a kiviszeleteket, és megcsináljuk a tortazselét.
  8. Kb. 2,5-3 dl vízzel, 2 kanál cukorral felfőzzük a színtelent tortazselét. Forrástól pár percig főzzük, majd elzárjuk. A langyosan a kivire kanalazzuk. Kb. 1 órát hűtjük, és már lehet is szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1274
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 184090
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Szezonban eperrel lehet készíteni piros tortazselével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bruszliné 8 recept

Egy másik receptoldalon találtam. Kicsit módosítottam rajta. Nagyon szeretjük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!