r
Nosalty Logó

Szuflé omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nadja
Szuflé omlett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1102 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pirítsuk le olívaolajon a finomra vágott fokhagymát, figyeljünk, ne égjen oda, majd adjuk hozzá az apróra kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Hagyjuk a paradicsomszószt alacsony lángon, lefedve rotyogni, amíg szét nem fő a paradicsom. Ha szükséges, öntsünk hozzá kevés, egy vagy két evőkanálnyi vizet.
  3. Közben készítsük el az omlettet. Válasszuk szét a tojásokat; a fehérjéből verjünk kemény habot, a tojássárgákat pedig sózzuk meg alaposan, és keverjük össze.
  4. Öntsük a tojássárgát a felvert tojásfehérjés tálba, és nagyon óvatosan keverjük össze a kettőt, ügyelve arra, hogy minél kevésbé törjük össze a habot.
  5. Egy serpenyőben alacsony lángon olvasszuk fel a vajat, majd kanalazzuk bele a tojásos keverékünket, és lefedve süssük nagyjából öt percig. Arra kell figyelni, hogy az alja legyen szép aranysárga, a teteje pedig maradjon puha. Ha kész, óvatosan hajtsuk félbe az omlettet, és szedjük ki a tányérra.
  6. Kanalazzuk rá a paradicsommártásunkat, és azonnal fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1214
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc reggelim hétvégékre, amikor valami különlegeset szeretnék készíteni. Nagyon látványos, ugyanakkor meglepően könnyű étel, csak némi odafigyelést igényel.  Az alaprecept a kedvenc animémből, a Food Warsból származik, aminek a hatására elkezdtem komolyabban foglalkozni a főzéssel. Eredetileg vörösbort is hozzá lehet adni a paradicsommártáshoz, de ezt most kihagytam, ha viszont nektek akad otthon egy megbontott üveggel, keverjetek hozzá nyugodtan két evőkanállal. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

6 pékség, ahova a kovászos kenyérért messziről visszajárnak a vendégek

Manapság nem akkora szenzáció a kovászos kenyér, viszont az (igazi) pékek a nagybetűs kovászos pékárukat ma már inkább vadkovászosnak nevezik. Ennek oka, hogy a nagyüzemi termelők is meglovagolták a kovászdivatot, és csak úgy ontják a kovászosnak nevezett termékeket, amelyek sokkal inkább élesztősek, és ami nagyobb baj, gyorskelesztettek, és csak egy kis minimális kovász lapul meg bennük mutatóban. A kategória elnevezésének szankcionálása már úton van a hírek szerint, addig is nyissuk jól ki a szemünket, hogy valódi kovászossal van-e dolgunk.

Nosalty

Vigyünk bele egy kis pimaszságot – Interjú Molnár Bencével, az...

A hazai gasztronómiai sajtót egy másodperc alatt tarolta le a hír, hogy az akkor huszonnégy éves Molnár Bence, az Essencia sous chefje viszi tovább a több mint harminc éve működő Arany Kaviár konyháját. A Bocuse d’Oron Veres István commis-jaként, és önállóan is induló Molnár Bencét többek között a versenyzés során szerzett tapasztalatokról, a fogások harmóniájáról kérdeztük, de interjúnkból kiderül az is, mit jelent számára ez a két szó: jó étel.

Kormos Lili

Ezt főzheted – 30 étel júniusra, a ti legszebb nyári...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most a júniusi, nyár eleji finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty