r
Nosalty Logó

Szilvalekváros-mákos ravioli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Szilvalekváros-mákos ravioli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2904.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 3615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a sóval és a kétféle cukorral, kézi mixerrel elkeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a mákot, sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 3 egyforma részre osztjuk, egy kicsit ellapítjuk, fóliába csomagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát adagonként 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű tallérokat szúrunk ki. A tallérok közepébe kis lekvárt teszünk, félbehajtjuk, a széleket egy lisztezett villával lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-11 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük, hagyjuk hűlni, kevés porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 11 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1557
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből az adagból kb. 64 darab aprósütemény lesz. Jól záródó dobozban akár 4 hétig is eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek