r
Nosalty Logó

Szerelmes tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerelmes tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Összesen 5629 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    343.6 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4962 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1756 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2962 micro
Összesen 5629 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Elkészítés

Piskóta 1

  1. 8 tojást szétválasztunk.
  2. A sárgáját a kétféle cukorral összedolgozzuk habosra, ezután a kakaóport, a lisztet, az olajat, a sütőport, a vizet beletesszük, és összekeverjük.
  3. Majd összedolgozzuk a kemény habbá felvert fehérjével.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180°-on 20-25 percet sütjük.

Piskóta 2

  1. 4 tojást szétválasztunk.
  2. A sárgáját a kétféle cukorral összedolgozzuk habosra, ezután az instant kávéport, a lisztet, az olajat, a sütőport, a vizet beletesszük, és összekeverjük.
  3. Majd összedolgozzuk a kemény habbá felvert fehérjével.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180°-on 20-25 percet sütjük.

Krém 1

  1. A tejet a főzés nélküli vaníliás pudingporral összekeverjük.
  2. Ezután a mascarpone-t beledolgozzuk.
  3. Hulala tejszínt felverjük.
  4. Beletesszük a vaníliás-mascarponés krémbe.
  5. Ezután a zselatint elkészítjük.
  6. Majd ha kihűlt a zselatin langyosra, belekeverjük az elkészített hulala tejszínes keverékhez.

Krém 2

  1. A tejet a főzés nélküli tiramisu pudingporral összekeverjük.
  2. Ezután a mascarpone-t beledolgozzuk.
  3. Hulala tejszínt felverjük.
  4. Beletesszük a tiramisu ízű pudingot a mascarponés krémbe.
  5. Ezután a zselatint elkészítjük.
  6. Majd ha kihűlt a zselatin langyosra, belekeverjük az elkészített hulala tejszínes, tiramisus keverékhez.

Díszítés

  1. A 8 tojásos tortalapot kettévágjuk, majd ha kihűlt, rátesszük a vaníliás-tejszínes krémet.
  2. Miután a 4 tojásos tortalap is kihűlt, rátesszük a vaníliás krémre.
  3. Erre a tiramisus krém kerüljön.
  4. Majd rá tesszük a kettévágott tortalap másik felét is.
  5. Felverjük a hulala tejszínt.
  6. A tortát bevonjuk a tejszínnel.
  7. Tetszés szerint díszítjük, majd a legvégén cukrozatlan kakaóporral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9257
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves Mindenki! Evvel a tortával páromnak kedveskedtem egy délutáni gőzölgő kávé mellé. Ha megkóstolod, személyes kedvenceddé válik, mert abbahagyhatatlan, és mind amellett nem túl édes, krémes, habos finomság! Ezt a receptet én saját magam alkottam, és máshol nem található.Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!