r
Nosalty Logó

Sültkrumpli-krémleves mustáros medvehagymapesztóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Sültkrumpli-krémleves mustáros medvehagymapesztóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Összesen 2488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6733.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    5110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Elkészítés

A sültkrumpli-krémleveshez

  1. A nagyobb darab burgonyákat elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 200 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt héjastul puhára sütjük.
  2. Egy főzőedényben vajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított fehérhagymát és fokhagymát, üvegesre dinszteljük.
  3. Felöntjük a habtejszínnel és az alaplével, majd hozzáadjuk a héjából kikapart sült burgonyát is.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendiót adunk hozzá, majd további 10 percig főzzük.
  5. Egy botmixer segítségével a levest simára pürésítjük. Közben, ha sűrűnek tűnne, kevés vízzel, maradék alaplével vagy tejszínnel javíthatunk az állagán. Akkor lesz tökéletes, ha sima, krémes levest kapunk.
  6. Legvégül hozzáadjuk a krémes juhsajtot vagy a tejfölt, ha krémesebbre szeretnénk, mehet hozzá még egy kis vaj is, forraljuk tovább 5-10 percig, hogy homogenizálódjon a krémlevesünk.
  7. Tálaláskor a krémlevest leveses tálakba szedjük. A tetejére csepegtetünk vagy kanalazunk a mustáros medvehagymapesztónkból, de illik hozzá a reszelt sajt, további tejföl, vagy frissen aprított zöldfűszer is (például snidling vagy friss mikrozöldek is).

A mustáros medvehagymapesztóhoz

  1. Amíg sülnek a burgonyák, készítsük el a mustáros medvehagymapesztót! A diót (vagy a más, használni kívánt olajos magvainkat) olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk. A medvehagymaleveleket hideg vízben alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd felaprítjuk. Minden hozzávalót (mustár, keménysajt, só és a lepirított olajos magvak) egy késes aprítóba teszünk, és felöntjük repceolajjal. Krémesre turmixoljuk, végül tiszta, sterilizált üvegbe tesszük. Ha nem használjuk fel az egészet, tegyük hűtőbe, ahol 1-2 hétig eláll.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3729
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültkrumpli-krémleves mustáros medvehagymapesztóval
Hering András 166 recept

A sültkrumpli-krémleves ízének titka, hogy főzés helyett héjában, a sütőben sütjük meg a burgonyát, aminek sült, forró húsa a levesünkben felhasználva még intenzívebb ízt ad. Elég mindössze a sült krumpli belsejét kikanalazni és a leveshez adni, az íze megszólalásig olyan lesz, mintha friss sült krumplit falatoznánk. A házi készítésű mustáros medvehagymapesztó pedig új szintre emeli a levesünket: a tavasz hírnökeként ismert fűszernövény és a mustár kombinációja úgy működik a leveshez adva, mint a legtökéletesebb fűszeres szósz a sült krumplinkhoz.

Hozzávalók

A sültkrumpli-krémleveshez

A mustáros medvehagymapesztóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek