Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás kifli

Sonkás kifli
Sonkás kifli
115 perc / előkészület: 90 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtuk a húsvétot a gyerekeimmel együtt tölteni, ezért lefagyasztottam a sonkát, és gondoltam tartunk egy pót-húsvétot. Erre az alkalomra készültek a sonkás kiflik.
 
Az eredeti recept a Nők Lapjában olvasható, annyi megjegyzésem lenne hozzá, hogy szerencsésebb talán két cipó helyett három részre osztani a tésztát, mert én így kissé nagynak találtam a kifliket.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a mustárt és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre, vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan, kifliszerűen feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sonkás kifliket, egymástól jó távolságra, mert növekedni fognak.
  5. Konyharuhával letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.
  6. Tojássárgájával megkenjük a kifliket, az egyik tepsiben lévőket szezámmaggal, a másikban lévőket köménymaggal szórjuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 25 perc/tepsi).
  • költség: 1080 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 115 350
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 953
elkészítve: 23/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sonkás kiflik szezámmaggal, köménymagos sonkás kiflik

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyermely2009
Gyermely2009 Sat, 2014-09-20 11:48

Csodás kifli!! Dupla mennyiséget készítettem belőle, nagy a család !
Köszönöm a receptet Muci, mint minden recepted ez is csodás !!,

benbre
benbre Mon, 2013-02-25 12:49

Szia Muci!
Nagyon tetszik a recept, szeretném kipróbálni és az lenne a kérdésem, hogy szerinted, ha előző este begyúrom, másnap délutánig hűtőben tartom - gondolom így is megkel...? - és másnap délután állok neki sütni, jó lesz a kifli? Van ilyen tapasztalatod? Vagy másnak aki erre jár? :-) Szeretném frissen vinni az összejövetelre, de napközben nem tudom begyúrni a tésztát, este pedig időpontra kell menni, és sajnos arra nem elég az idő, hogy meg is keljem és meg is süljön.
Nagyon köszi a választ!

ildikokecskes
ildikokecskes Fri, 2012-01-06 15:22

Én hidegen kelesztettem és úgy is nagyon finom lett! Sokáig finom puha marad a tésztája :)

benbre
benbre Mon, 2013-02-25 12:52

Kedves Ildikó!
Most olvasom a hozzászólásodat: mit jelent pontosan, hogy hidegen kelesztetted? És menny ideig?
Köszönöm!

ildikokecskes
ildikokecskes Mon, 2013-02-25 14:37

Kedves Benbre!
Este összegyúrtam a tésztáját és egy tálba tettem, folpackkal letakartam és egész éjszakára a hűtőbe tettem. Másnap reggel átgyúrtam, megformáztam a kifliket és hagytam még 10 percet a meleg konyhában pihenni aztán kisütöttem. Mindenféle kelt tésztát és kalácsot is szoktam így készíteni, nagymamámtól hallottam nagyon régen. Először én sem hittem, hogy másnap reggel a hűtőből megkelt tésztát fogok kivenni, de így van, megdagad a hideg ellenére :)
Szép napot!
Ildikó

benbre
benbre Mon, 2013-02-25 14:45

Kedves Ildikó!
Köszönöm! Így fogok eljárni, bár én délután tudom csak megsütni, remélem nem lesz gond ez sem.
Üdvözlettel: Brenda

ildikokecskes
ildikokecskes Mon, 2013-02-25 15:58

Nincs mit, nagyon szívesen, remélem segítettem :)
Szerintem a 24 órát bírja, de mindenképp ki kell próbálni. Sok sikert hozzá.

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Mon, 2011-08-01 18:24

Isteni volt a kifli ! :D Tegnap csináltam meg este felé,és ma reggelre 2 maradt belőle XD ...nagyon jó kis recept ! köszi ! :)

claumio
sauer.kirsche / claumio Wed, 2011-07-13 12:32

Én löncshússal csináltam és tettem bele sokkal-sokkal több mustárt, illetve kevesebb tejfölt. Most fogják megkóstolni a barátaim, nagyon izgulok. :) Amúgy én 6 bucira osztottam, így szerintem "kívánatosabbak".

karasz_erzsi
karasz_erzsi Tue, 2011-04-26 14:20

Én füstöltkolbász szelettel töltöttem,jó csípőspaprikással jó sörkorcsolya.

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-04-12 16:25

Szia " benibaba1 " !
Nagyon szívesen . Rövidesen ujból megsütheted, mert húsvéti sonkamaradványból a legfinomabb.
Üdv. : Muci

benibaba1
benibaba1 Sun, 2011-04-10 16:44

Nagyon sokszor elkészítettem,ezt a sonkás kiflit és nagyon-nagyon szeretjük! Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-31 11:17

Ez a recept remek:) Mindig sikerrel készítem:)
Üdv: Bogi

Ancsa37
Kovács Anikó / Ancsa37 Tue, 2010-04-20 15:08

Ma elkészítem vacsira és meg írom a végeredményt:) (bár amit innen készítek minden elfogy)
Üdv:Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-09 10:44

Elkészítettem tegnap, füstölt sajtból, nagy sikere volt családom körében . Köszönöm a receptet! Kimaradt viszont egy kis töltelék, abból pedig remek melegszendvics lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-04-07 17:40

Ez nagyon finom húsvéti sütemény lesz, feltétlenül kipróbálom!

991
finomliszt 500 g
tej 100 ml
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 30 g
tojás 2 db
napraforgó olaj 5 ek
vaj 2 ek
sonka 250 g
edami sajt 200 g
csemegeuborka 100 g
tejföl 3 ek
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 ek
köménymag 2 ek