Shakshuka humusz ágyon recept

Shakshuka humusz ágyon
Shakshuka humusz ágyon
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pesten az V. kerületi Hummus Bárban ettem ezt a fantasztikus összeállitást. Ott forró, helyben sütött kemencés kenyérrel kínálják. Kimondhatatlanul finom! Ráadásul egészséges is :)

A shakshuka észak-afrikai népszerű étel; van, ahol reggelire fogyasztják.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Annak ellenére, hogy az alap recept hasonló a lecsóéhoz, a shakshuka teljesen más ízélmény, különösen humusszal!

Ha humusz nélkül készitjük a shakshukát, akkor lehet vastag aljú serpenyőben, vagy öntöttvas edényben a tűzhelyen, lefedve, közepes tűzön készre sütni a tojásokkal.

receptjellemzők

konyha: afrikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Shakshuka humusszal, zöldséges egytál sült tojással, shakshuka, shakshouka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát, és 1-2 perc után beleöntjük a paradicsomot és a paradicsompürét.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, chilivel, köménnyel, paprikával, és 5-7 perc alatt összerottyantjuk. Ne legyen túl sűrű, mert a szószt még kb. 10 percig sütni fogjuk a humusszal és a tojásokkal.
  4. Személyenként tegyünk 4 kanál humuszt koszorú formában az egyik tányérba, a közepére kanalazzuk a fele paradicsomos szószt. (A humusz elhagyható.)
  5. A szószban csinálunk két kis mélyedést, és óvatosan beleütünk 2 tojást.
  6. Lefedve(!) grillben vagy a sütő felső rácsán készre sütjük kb. 10-15 perc alatt. A tojások sárgáját ne süssük túl!
  7. A tradicionális, forró pita illik hozzá a legjobban, de ropogós, friss kenyérrel is fogyaszthatjuk!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho sze, 2012-10-31 22:07

Nem turmix, csak fakanál... Az a muzsdéj, amire célzol, igazán jó!

Torma
Torma / Torma cs, 2012-11-01 01:27

En is csak mini robot gépben csináltam, csak egy fokozat van rajta, hehehe, de nagyon meg akartam csinalni, úgyhogy csak óvatosan pulzaltam ( apró kis rohamokat csinált a gép)...a majonezt is lehet habverovel csinalni, talan próbáld meg majd azzal. Persze akkor a fokhagyma nem lesz finom pures benne, meg valószínű nem lesz habkonnyu...de amit itt egyszer delikatban vettem, az borzasztó volt, sűrű, nehéz...nem merem ide írni, hogy mire hasonlított! Ezért kerestem egy jo receptet. Ennek az íze fantasztikus! Viszem szombaton egy baráti találkozóra, a nyomtatott receptekkel persze!

Hu de tetszik ez a muzsdej szó! Mit jelent pontosan? Ételt?
Minden jot Sancho, Torma :)

Sancho
Sancho cs, 2012-11-01 08:58

A muzsdéj, az fokhagymakrém. Kevés olajjal, borvízzel vagy tejföllel kikevert fokhagyma...

Torma
Torma / Torma p, 2012-11-02 00:35

Jo ez a recept? A fokhagyma olyan egészséges! Nem teszed fel a nosaltyra? Vagy túl egyszerű? Persze legtöbbször a legegyszerűbb dolgok a legjobbak :)

Torma
Torma / Torma p, 2012-11-02 14:09

Köszi! A szememmel jot lakmaroztam a receptjeiden!
Bocs, de nem tudom mi a borviz?

Torma
Torma / Torma cs, 2012-11-01 01:30

Érdemes!!!
Ha jol emlékszem Sancho, Te néha csoportoknak is fozol. Nemrég felfedeztem egy fantasztikus fokhagyma krémet...fokhagyma es olaj, 1 tojás fehérje, kis citromle, kis so...semmi mas! hasonló a majonezhez a készítése. Ha jol sikerül, akkor könnyű, fehér, fényes hab! A napokban megjelenik az oldalamon. Egészséges es abbahagyhatatlanul finom!
Ha van turmixgeped, percek alatt össze lehet pörgetni es jo mindenbe...jo kenyérre kenve az igazi!
Jo fozocskezest, üdv, Torma :)
Ui: bocs, de a gépem csak találgatja a magyar ékezeteket....

316