r
Nosalty Logó

Sárgarépás muffin 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TkT
Sárgarépás muffin 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 867 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    3097 micro
  • β-karotin
    7598 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 867 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    2213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    12389 micro
  • β-karotin
    30391 micro
  • β-crypt
    330 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1831 micro
Összesen 3469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    904 micro
  • β-karotin
    2218 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kissé habosítsuk fel a tojást egy nagy tálban. Adjuk hozzá a narancs juice-t, a margarint és a cukrot, majd jól keverjük össze.
  2. Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, stb.).
  3. Egyesítsük a száraz keveréket a tojásos masszával, végül keverjük hozzá a reszelt sárgarépát.
  4. Kanalazzuk a tésztát kb. 2/3 telítetettségig kivajazott muffinformákba vagy muffinpapírral bélelt formákba.
  5. Előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.
  6. A mázhoz vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük hozzá az étolajat. Miután a muffinok picit kihűltek, ezzel a keverékkel vonjuk be a tetejüket.
  7. Díszítésként kis marcipánrépákat (Gyurmarciból kis türelemmel házilag elkészíthető!) helyezhetünk a tetejükre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16459
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 25.

Receptkategóriák

Kiváló édesség "zöldség ellenes" csemetéknek is! :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!