Sajtos galuska recept

Sajtos galuska
Sajtos galuska
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno még a munkahelyemen ettem életemben először ezt az ételt, és nagyon ízlett. De erre az ételre is elmondhatjuk, ahány ház annyi, szokás. Számtalan receptet kipróbáltam, mire megalkottam ezt, mert mindig azt az ízt kerestem, amit legelőször ízleltem meg ennél az ételnél.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jégsalátával a legfinomabb, de bármilyen saláta illik hozzá.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Käsespätzle, sajtos galuska hagymásan, petrezselymes hagymás sajtos galuska
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fölteszünk egy nagyobb fazékban vizet forralni a tűzhelyre. Majd a 3 közepes hagymát megpucoljuk, és kockákra fölvágjuk. Közben olajat forrósítunk egy serpenyőben, és a hagymát megpirítjuk benne. A már megpirult hagymához hozzáadjuk a petrezselymet, pár pillanatig még a forró tűzön hagyjuk a serpenyőt, majd levesszük a tűzről. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a só lehet kicsivel több, mert még majd hozzá jön a kész galuska tészta.
  2. Lisztből, tojásból, víz hozzáadásával galuska tésztát készítünk, majd forró vízben kiszaggatjuk.
  3. Hozzákeverjük a már megpirított hagymához, jól összekeverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk, és újból összekeverjük.
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 39 030
elküldve: 10
receptkönyvben: 600
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
58 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2017-05-09 01:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1144