Sajtos cukkinitócsni chiliszósszal egészségesebben recept

Sajtos cukkinitócsni chiliszósszal egészségesebben
Sajtos cukkinitócsni chiliszósszal egészségesebben
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyfolytában kijárok a kertbe, és hozom be a szebbnél szebb cukkinikat, amit vagy lereszelek és fagyasztok, vagy egyből nekiállok tócsnit készíteni. A szomszédnak viszek kóstolót, és azt mondják, nagyon finom..... hát szerintünk is!!! :-)))

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

A liszt mennyisége függ a cukkini nagyságától és a kinyomkodás erősségétől. Ha túl híg a massza, sok olajat fog magába szívni, ezért ilyen esetben tegyünk még hozzá lisztet!!!!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

cukkini tócsni sajttal,tócsni sajtosan,cukkinis lapcsánka,lapcsánka sajtosan,tócsni cukkinival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit pucolás után tökgyalun lereszeljük. Kinyomkodjuk egy másik tálba. Belereszeljük a hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, beleütjük a tojást. Szódabikarbónával lazítjuk. A krémsajtot apróbbra vágva adjuk hozzá. A liszteket is hozzáöntjük. Jól elkeverjük. (Ha hígnak véljük, tegyünk még hozzá vegyesen a lisztekből.)
  2. Felmelegítjük az olajat, és evőkanállal beleszaggatjuk a tésztamasszát. Kellő színűre sütjük. Papírtörlőre szedjük. Chiliszósszal kínáljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 106
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
573 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc p, 2017-08-18 13:37

Tettszik a recept, de ha már egészségesebben, akkor olaj helyett sütőpapírra téve, oliva olajjal picit bekenve, vagy spriccelve is lehet készíteni. Ugyanolyan ropogós lesz.

ilus74
Iluska / ilus74 h, 2017-08-28 15:14

Kérlek szépen elkészítettem.....de soha többet!!!Nagyon sokáig sült a sütőben,de nyers maradt a közepe,pedig meg is fordítottam.Szóval maradok az olajban való sütésnél.... :-)))

ilus74
Iluska / ilus74 p, 2017-08-18 20:43

Igen???-na pont így még nem sikerült készítenem!!!!Végül is az olaj miatt csak "egészségesebben",és nem egészségesen..... :-)))))

493