r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Összesen 4048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7513 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2522 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.6 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 4048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojássárgáját 4 kanál cukorral, 15 dkg margarinnal, 1 citrom levével habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét a 4 kanál cukorral keményre verjük, és a tojássárgájás krémbe keverjük.
  3. 15 dkg lisztet 1 cs sütőporral összekeverünk, és a masszához öntjük, óvatosan belekeverjük.
  4. 180 fokon kb 20 percig sütjük, sütőpapíros sütőlapon, egy nagy tepsiben. Amikor kisült, 3 egyforma lapot vágunk belőle.

Krémhez

  1. Az 1 cs vaníliás pudingot a szokásos módon felfőzzük.
  2. A 25 dkg túrót 10 dkg cukorral, 1 citrom levével kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
  3. A lapokat megtöltjük, és közben ribizliszemeket szórunk a túróra.

A tetejére

  1. A tetejére 1 tojásfehérjét gőz felett 1 citrom levével, és 10 dkg cukorral keményre verünk, majd a felső lapra rákenjük.
  2. Ribizliszemekkel díszítjük, nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32X22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7147
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami finomat szerettem volna készíteni, mivel a ribizli adva volt. Ez lett belőle. Saját elképzelés.

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!