r
Nosalty Logó

Rácsos túrós Györgyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Rácsos túrós Györgyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6741 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    340.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10431.9 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1563 mg
  • Vas
    1511 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    3370 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2800 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2050 micro
Összesen 6741 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szoba hőmérsékletű vajat, sütőporral elkevert lisztet, citrom reszelt héját, tojások sárgáját, cukrot, tejfölt, csipet sót alaposan összegyúrjuk.
  2. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  3. A töltelékhez a túrót a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, porcukorral elkeverjük. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, vigyázzunk, ne törjük össze.
  4. Tésztát a hűtőből kivéve (ökölnyi darabot félreteszünk belőle a rácsozáshoz) nyújtódeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  5. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát, majd ráöntjük a tölteléket.
  6. A félretett tésztát vékonyra nyújtjuk, és derelyevágó segítségével 0,5 cm széles csíkokat vágunk, és rács-szerűen a töltelék tetejére rakjuk.
  7. Tojássárgájával megkenjük a rácsokat.
  8. Megsütjük.
  9. Tálaláskor tetejét porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8814
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos túrós Györgyi konyhájából
Kovács Györgyi 57 recept

Nagyon szeretjük a túrót, mindenféle változatban. Túrós sütiben ez a kedvencünk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!