Pulykaragu 3. (fűszeres) recept

1 adag
409
kcal
Pulykaragu 3. (fűszeres)
Pulykaragu 3. (fűszeres)
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretnek ajánlom hozzá a főtt rizst, galuskát vagy párolt zöldséget.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jól illik hozzá egy pohár félszáraz finom vörösbor.                                          


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

majorannás-bazsalikomos-mustáros pulykaragu, majorannás-bazsalikomos pulykaragu mustárosan, savanyú pulykaragu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és fokhagymát egészen apróra feldaraboljuk. A sárgarépát és a csemegeuborkákat vékony csíkokra, vagy karikákra vágjuk.
  2. A pulykacombot  kicsontozzuk,  a húst vékony csíkokra vagy kis kockákra szeleteljük.
  3. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát forró olajon, kevés sóval és egy csipet majoránnával üvegesre dinszteljük. A pulykacombot a dinsztelt hagymára tesszük, és egy csipet bazsalikommal hirtelen megpirítjuk. A pirított húsra rátesszük a fokhagymát, a majoránnát, a pirospaprikát, a mustárt, valamint az őrölt borsot, a sárgarépát és végül az uborkát, majd az egészet 5-10 percig tovább főzzük. (Ha szükséges, vizet tehetünk a hús alá.)
  4. Majd hozzáadjuk a tejszínt, és kb. 15 – 20 percig lassú tűzőn tovább főzzük.
  5. Amikor már majdnem megpuhult a hús, akkor keverjük bele a maradék bazsalikomot, és készre főzzük a ragut. 
 

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 068
elküldve: 5
receptkönyben: 274
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

FEGA

Mióta szakács: 2009.11.27.
4 recept

Hozzászólások (11)

kornis.agi
kornis.agiszo, 2013-08-31 18:58

Osztozom az előttem szólókkal, nekünk is nagyon ízlett, most készítem másodszorra!

juckauri
juckaurih, 2012-04-23 21:01

Most készült el nemrég, és a nagy reményeket amit fúztem hozzá beteljesítette :)
köszi a receptet! :)

Nixi
Nixisze, 2012-03-07 22:03

Nagyon finom! Múlt héten elkészítettem, de erre a hétre is beterveztem, mert annyira ízlett. Köszönet a receptért.

duduska
duduskacs, 2011-01-27 19:40

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt. Csak így tovább!!! Üdv. Marika

gregoreva
gregorevacs, 2010-10-28 10:14

Nagyon király ez is!Ügyes szakács vagy.Lesz rizs is, meg galuska is.Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
Kanadai túrós batyu
Kanadai túrós batyu
A túrós batyu "áldozata" lettem Kanadában. Vendéglátó barátnőm egyre csak valamilyen hazai túrós édességről ábrándozott, én pedig éppen kéznél voltam.
409