Pulykaragu 3. (fűszeres) recept

Pulykaragu 3. (fűszeres)
Pulykaragu 3. (fűszeres)
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretnek ajánlom hozzá a főtt rizst, galuskát vagy párolt zöldséget.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jól illik hozzá egy pohár félszáraz finom vörösbor.                                          


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

majorannás-bazsalikomos-mustáros pulykaragu, majorannás-bazsalikomos pulykaragu mustárosan, savanyú pulykaragu

elkészítés

  1. A vöröshagymát és fokhagymát egészen apróra feldaraboljuk. A sárgarépát és a csemegeuborkákat vékony csíkokra, vagy karikákra vágjuk.
  2. A pulykacombot  kicsontozzuk,  a húst vékony csíkokra vagy kis kockákra szeleteljük.
  3. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát forró olajon, kevés sóval és egy csipet majoránnával üvegesre dinszteljük. A pulykacombot a dinsztelt hagymára tesszük, és egy csipet bazsalikommal hirtelen megpirítjuk. A pirított húsra rátesszük a fokhagymát, a majoránnát, a pirospaprikát, a mustárt, valamint az őrölt borsot, a sárgarépát és végül az uborkát, majd az egészet 5-10 percig tovább főzzük. (Ha szükséges, vizet tehetünk a hús alá.)
  4. Majd hozzáadjuk a tejszínt, és kb. 15 – 20 percig lassú tűzőn tovább főzzük.
  5. Amikor már majdnem megpuhult a hús, akkor keverjük bele a maradék bazsalikomot, és készre főzzük a ragut. 
 

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 967
elküldve: 4
receptkönyben: 265
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

FEGA

Mióta szakács: 2009.11.27.
4 recept

Hozzászólások (11)

kornis.agi
kornis.agiszo, 2013-08-31 19:58

Osztozom az előttem szólókkal, nekünk is nagyon ízlett, most készítem másodszorra!

juckauri
juckaurih, 2012-04-23 22:01

Most készült el nemrég, és a nagy reményeket amit fúztem hozzá beteljesítette :)
köszi a receptet! :)

Nixi
Nixisze, 2012-03-07 23:03

Nagyon finom! Múlt héten elkészítettem, de erre a hétre is beterveztem, mert annyira ízlett. Köszönet a receptért.

duduska
duduskacs, 2011-01-27 20:40

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt. Csak így tovább!!! Üdv. Marika

gregoreva
gregorevacs, 2010-10-28 11:14

Nagyon király ez is!Ügyes szakács vagy.Lesz rizs is, meg galuska is.Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
409