Pizzás csavart recept

Pizzás csavart
Pizzás csavart
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszédomtól kaptunk kóstolót még ősszel, és rögtön elkértem a receptet tőle. Nagyon finom puha, mikor elkészül, tökéletes vendégváró, bár most véletlenül kétszer sóztam meg, vigyázni kell, mert a pizzakrém is sós.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az ízesítéshez

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás stangli, pizzás fonat, sós csavart
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszetet, a vajat, a cukrot és a sót morzsásra dolgozzuk egy késes robotgépben.
  2. Hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölt és a tojássárgáját, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. Kb. 30x30-as téglalappá nyújtjuk.
  4. Megkenjük a tetejét a fehérjével, a pizzakrémmel, majd megszórjuk a szezámmaggal
  5. Csíkokra vágjuk,és csavarunk rajtuk egyet. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 164
elküldve: 2
receptkönyvben: 149
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

815