r
Nosalty Logó

Piri-piri csirke paradicsomsalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SPAR
Piri-piri csirke paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Összesen 1035 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Összesen 4134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 1035 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    255.1 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9647.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    5538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    963 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    6002 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3864 micro
Összesen 4134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    422 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirke gerincét egy szárnyasollóval kivágjuk, majd kilapítjuk, és sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és késes betétű robotgépbe tesszük a chilivel együtt. Hozzáadjuk a petrezselymet, belereszeljük a gyömbért és a citrom héját. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a pirospaprikát, majd a belefacsarjuk a lime levét, hozzáadjuk az ecetet és az olívaolajat. Az egészet egy sűrű pasztává pürésítjük, és alaposan megkenjük vele a csirkét.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és bőrös felével felfelé belefektetjük a csirkét. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és újabb 20 percig pirítjuk.
  4. Közben elkészítjük a paradicsomsalátát. Ehhez a paradicsomokat megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A lila hagymát megtisztítjuk és félkarikára vágjuk, majd a paradicsomhoz adjuk. A zellert felkarikázzuk, és a többi zöldséggel elkeverjük.
  5. Az ecetet elkeverjük a sóval, majd felöntjük vízzel, és a zöldségekre locsoljuk. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított koriandert, és alaposan összeforgatjuk.
  6. A sült csirkét a paradicsomsalátával és friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 8296
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres-pikáns, sült csirke, ahogy a portugálok készítik.

Hozzávalók

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek