r
Nosalty Logó

Pácolt csirkemell kínai fűszerekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pácolt csirkemell kínai fűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A díszítéshez

Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A díszítéshez

Összesen 3449 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A díszítéshez

Összesen 126 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2906 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    2247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17435.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2844 mg
  • Nátrium
    13480 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1951.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    1450 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3249 micro
Összesen 3449 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    93 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A díszítéshez

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellet kb. 5x5 mm-es csíkokra vágjuk, és pácoljuk a fehérbor, az 1 dl szójamártás, 2 tojásfehérje, a lenyomott fokhagyma és a kínai fűszerkeverék feléből készült lében legalább 1-2 órát (én előző nap készítem el).
  2. Vastag fenekű edényben - wokban - olajat forósítunk, rátesszük a masszát és a kolbászt darabokra vágva, a csiperkét, a borsót, s fedő alatt pároljuk 20 percig. Felöntjük a maradék szójamártással, és fűszerezzük a maradék fűszerrel.
  3. Kb. 15 perc párolás után hozzáadjuk a kis (kb. 10x10 mm-es) kockákra vágott körtét, almát, barackot és félbevágott szőlőszemeket.
  4. Egy kevés vízben feloldjuk a keményítő lisztet, és hozzáadjuk kevergetés közben. Nem több mint 5 percet pároljuk! Elzárjuk a hőforrást, és fedő alatt hagyjuk.
  5. A mogyorót tálaláskor szórjuk az ételre.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7595
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, akik nem akarnak egész délelott a konyhában tenni-venni egy jó ebéd miatt, de közben nem akarnak lemondani a finom ételről... Fehér rizzsel és sütőben sült burgonyával tálaljuk, idényzöldséggel díszítjük. Aki szereti a csípőset. megszórhatja chili paprikával, én úgy szeretem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemell nálunk kedvenc húsfajta, csak pácolás nélkül semmi íze, tehát ki van próbálva mindenféle fűszerezés. Persze szeretjük a kínai konyhát, s kipróbálni más fajta ízesítést is. Nem félek az új dolgoktól sem, ez bejött!

Hozzávalók

A csirkemellhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek