r
Nosalty Logó

Oregánós-citromos csirkecombok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
epresmassive
Oregánós-citromos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1525 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4077.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    2773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 1525 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200°C-ra melegítjük. 2 fokhagymagerezdet, illetve 4 evőkanálnyi oregánót felaprítunk, majd az olívaolajba keverünk. Az így készült "páclevet" a húsra kanalazzuk, azután elkenjük rajta. (Még finomabb, ha a húst bevagdossuk, és a bőre alá is benyomkodjuk ezt a keveréket.)
  2. Visszatesszük a hűtőbe, és egy órát állni hagyjuk.
  3. Majd kivesszük a hűtőből, és egy nagyobb tepsibe rakjuk (a húsok alá kevés olívaolajat öntünk).
  4. A citromokat megmossuk, és félbevágjuk, majd a combok közé helyezzük őket, lehetőleg egyenletesen.
  5. A maradék 4 fokhagymánkat szintén megpucoljuk, és mindegyik hús mellé rakunk egyet-egyet. Majd sózunk, borsozunk, és mehet a sütőbe.
  6. Kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük, közben többször megöntözzük a levével. Akkor jó, ha nyárssal átszúrva átlátszó levet enged.
  7. Tálaláskor a "panelkertünkből" használok friss majoránnát, köretként pedig steakburgonyát, illetve rizst szoktam készíteni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1044
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
epresmassive 1 recept

Édesanyám már régóta készíti így a csirkecombot, nem volt kérdés, hogy egyszer én is megtanulom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek