Oldalas rozmaringos krumplival zellermártással recept

Oldalas rozmaringos krumplival zellermártással
Oldalas rozmaringos krumplival zellermártással
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gasztro szempontból most viszont gyerekkori élmények hatására, egy felturbózott sült oldalas receptjével igyekszünk visszaállítani a sertéshús renoméját.

hozzávalók / 5 adag

A sült húshoz és a krumplihoz

A zellermártáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült hús, sült oldalas
Szólj hozzá!

elkészítés

A sült húshoz és a krumplihoz

  1. A húst megmossuk, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírral kikent, vízzel felöntött tepsibe helyezzük őket. Alufóliával beborítjuk, és 200 fokon sütjük.
  2. Közben a meghámozott, felszeletelt burgonyát húsz perc elteltével a hús mellé helyezzük, és tovább sütjük őket együtt. 40-50 perc elteltével levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a húst a szósszal, az aprított rozmaringgal meghintjük a krumplit, majd jó negyed órát pirítjuk még őket együtt.

A zellermártáshoz

  1. Az összes zöldséget feldaraboljuk, a vízzel együtt közepes lángon megfőzzük őket, beledobjuk a leveskockát.
  2. Turmixoljuk teljesen simára, majd ha kissé kihűlt, tejföllel tegyük krémesebbé.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 293
elküldve: 7
receptkönyvben: 333
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

slez0639
slez0639 sze, 2016-06-22 12:51

Bocsánat az akadékoskodásért, de mi az a "bio leveskocka" és hol kapható ésmitől jobb mint a "normál"'?

671