r
Nosalty Logó

Mogyorókrémmel töltött csíkos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Péter kalandjai a konyhában
Mogyorókrémmel töltött csíkos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.9 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 4189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. Ha megkelt, akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát (kivéve a 2 ek kakaópor és a 2 ek liszt). Lágy tésztát kell, hogy kapjunk, de ne legyen ragacsos. 30-40 percig kelesztjük letakarva, és pihenni hagyjuk.
  2. Amikor megkelt, átgyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk, és most vesszük elő a megmaradt 2 ek kakaóport, és teszünk hozzá 1-2 ek tejet, hogy a ruganyossága megmaradjon, ezt keverjük össze az egyik féllel. Majd a megfelezett tésztát még kettéosztjuk, és a végén 2-2 gombócot kapunk.
  3. Töltelék hozzávalóját összekeverjük, vagy mogyorókrémmel töltjük. Lisztezett gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtunk 1 világos és 1 kakaós tésztát, majd egymásra illesztjük, és 12 egyenlő háromszögre vágjuk fel. A szélesebb részére lehet tölteléket tenni, majd feltekerjük, és kiflikké formázzuk. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtjuk külön-külön kör alakra, egymásra helyezzük, viszont most fordítva tesszük össze a két lapot, 12 háromszöget vágunk, megtöltjük, és feltekerjük, kiflikké formázzuk.
  4. Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, és még kb. 15-20 percig hagyjuk kelni, majd lekenjük a tetejét tejjel. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű kicsit több ideig kell sütni.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9988
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Péter kalandjai a konyhában 7 recept

Egy kicsit fel akartam dobni az unalmas kiflit, és ez lett belőle. A recept "Gabriella kalandjai a konyhában" blogról származik.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!