Mézes kocka recept

Mézes kocka
Mézes kocka
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta sütöm ezt a sütit és népszerűsítem évről évre egy karácsonyi topikban :) Eddig mindenkinél sikert aratott, érdemes kipróbálni! Közepes méretű tepsiben lesz ilyen magas, mint a képen. Normál méretű tepsiben laposabb, kocka jellegűbb.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 40 dkg liszt (finom)
  • 15 dkg porcukor (az eredeti receptben 30 dkg)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek szódabikarbóna (csapott)
  • 0.75 csomag sütőpor (az eredeti receptben 1 csomag)
  • 1 tk fahéj (vagy mézeskalács fűszermézeskalács fűszerkeverék)
  • 200 ml napraforgó olaj
  • 500 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 ek méz
  • 1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)

A tetejére ízlés szerint

ajánlat

Kezdőknek, gyakorlottabbak, kisgyerekeseknek vagy akár ügyes kis-nagylányokkal is elkészíthető. A képen levőt a 2,5 éves fiam segített kikeverni :) Amíg ehettem savanykás lekvárral és csokival szerettem a legjobban. Elronthatatlan süti a legkezdőbbeknek (is)! Nagyon finom puha tésztája van.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-kakaós süti, kakaós-mézes sütemény

elkészítés

  1. A megadott hozzávalókat egy tálba mérjük, tesszük, majd robotgéppel egynemű tésztává keverjük (4-5 perc!).
  2. A kapott kissé folyós tésztát vékonyan kiolajozott-lisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  3. A további lépések opcionálisak: a tészta tetejére magvakat, aszalt gyümölcsöt szórunk és így sütjük meg. Vagy a megsült tészta tetejét lekvárral megkenjük, csokoládéval bevonjuk, vagy vanília mártást készítünk mellé, vagy simán porcukorral megszórjuk és megesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 985
elküldve: 19
receptkönyben: 566
elkészítve: 11/29
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
90 recept

Hozzászólások (5)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
1289