r
Nosalty Logó

Mascarponés csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
Mascarponés csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához (1 db)

  1. A piskótákat megsütjük (kétszer), majd teljesen kihűtjük. Mindkettőt lapjában félbevágjuk, így 4 lapunk lesz. Az első lapot betesszük a tortagyűrűbe.
  2. A krémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokit, felverjük a tejszínt a cukorral, és beáztatjuk a zselatint.
  3. A mascarponés krémet is kétszer készítjük, robotgéppel átkeverjük, hozzáöntjük az olvadt, de már nem forró csokit. Belekeverjük a felvert tejszínt.
  4. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk 1 ek vízzel, teszünk hozzá egy kis krémet, majd az egészet hozzákeverjük a csokoládés részhez. Egyből rákenjük a piskótalapra, majd lezárjuk egy újabb lappal.
  5. A gyümölcsréteghez karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a gyümölcsöt, hagyjuk pár percig, hogy levet engedjen, majd a pudinggal besűrítjük.
  6. 1-2 percig robotgéppel hűtjük, majd rákenjük a piskótára, és az egészet betesszük a hűtőbe.
  7. A következő réteg csokis krémet ugyanúgy készítjük, mint az elsőt.
  8. Amikor kész, kivesszük a tortát, ráteszünk egy lapot és rákenjük a krémet. Lezárjuk az utolsó lappal, és egy éjszakára betesszük hűlni a kamrába.
  9. Másnap levesszük a gyűrűt, leöntjük olvasztott csokival, tejszínnel és eperrel díszítjük. (Én étcsokoládét használok mindig és kevés cukrot. Ha valaki igényli, használhat tejcsokoládét és több cukrot.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14360
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés csokoládétorta
Napfény és fűszer 34 recept

Kisfiam szülinapi tortája:)

Hozzávalók

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!