r
Nosalty Logó

Mandulás gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mandulás gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    212 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5395.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2136 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, mandulával, kandírozott gyümölccsel és a kisebb darabokra tördelt csokoládéval.
  2. A kétféle cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojások sárgájával, ezután beleforgatjuk a lisztes keveréket, a reszelt narancs héjat, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Egy gyümölcskenyér-formát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd belesimítjuk a masszát.
  4. A formát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40-45 percig sütjük. Tűpróba! Ha nagyon sülne a teteje, sütőpapírral befedjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni. Majd egy tálcára borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7497
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás gyümölcskenyér
Katharosz 499 recept

Ezt a finom gyümölcskenyeret az év bármely szakában érdemes elkészítenünk, egy tea vagy kávé mellé is jó választás lehet. Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek