r
Nosalty Logó

Mandarinszószos sült lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mandarinszószos sült lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 1459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 151 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

szósz előkészítése

lazac kisütése

Elkészítés

szósz előkészítése

  1. A mandarin levét összekeverjük a crème fraîchével és a lime lével. Crème fraîche helyett használható tejszín és tejföl 1:1 arányú keveréke is.
  2. Hozzákeverjük a szójaszószt, az apróra vágott koriandert és chilit. Néhány koriander levelet félreteszünk a díszítéshez.

lazac kisütése

  1. A lazacot hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Lehet szélesebb szeleteket is vágni, ebben az esetben ~3 centinként beirdaljuk.
  2. Serpenyőben vajat melegítünk, és a már forró serpenyőbe dobjuk a lazac szeleteket.
  3. A serpenyőben hagyunk egy kis szabad területet, ahol a fokhagymát és a gyömbért sóval-borssal dinszteljük.
  4. A lazac pár perc alatt átsül, ekkor megfordítjuk. Elegendő, ha a lazac szélei megsülnek, ha a közepe rózsaszín, nem teljesen átsült.
  5. Ha a lazac nagyjából kész, hozzákeverjük a mandarinos-crème fraîchés szószt. Fedő alatt pár percig hagyjuk rotyogni.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 777
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Ajánló

Ajánlott köretek: saláta, kuszkusz, párolt rizs, petrezselymes burgonya Ajánlott borok: rosé, chardonnay, savignon blanc

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Északi-tengernél lakunk, bő 20km-re Európa legnagyobb kikötőjétől. Így hát mikor megkaptuk a fülest Hága legjobb halboltjáról, tudtam, hogy a tengeri herkentyűk frontján gasztroforradalmi változások következnek életünkben. A boltban széles repertoárban valóban csodálatos, friss és gyönyörű árú volt. Tehát a barátaink szülinapi szushi-partijára úgy vásároltunk, hogy változatos halebédre legyen másnap még lehetőségünk. Három halételt álmodtam, a lazachoz teljesen saját szószt találtam ki. A hozzávaló mandarint köszönöm a szülinaposoknak.

Hozzávalók

szósz előkészítése

lazac kisütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek